Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i "mokre" pyszne ciasto czekoladowe
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1947
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1634
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2612
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1947
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1634
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2612
Składniki
Jaja ubić z cukrem i cukrem wanil. na puszystą masę.Dodać kakao i mąkę cały czas miksując,gdy gładkie wlać ostudzoną margarynę.Połączyć miksując jeszcze chwilę
Tortownicę o śr ok 24 cm posmarować tłuszczem posypać bułką tartą,wylać ciasto wstawić do nagrzanego do temp 200 stopni piekarnika piec ok.25 min
Uwaga w piekarnikach z ogrzewaniem tylko od spodu ciasto piecze się dłużej w niższej temp.bo lubi się przypalić :)