Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie ciasto czekoladowe z dodatkiem kawałków czekolady oraz udekorowane cukrem pudrem
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 27
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 14
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 19331
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 63
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 27
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 14
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 19331
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 63
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę, odstawiamy. Żółtka miksujemy ok 1 minuty z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy rozpuszczone masło oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę. Masę przekładamy doblaszki do pieczenia natłuszczonej i posypanej tartą bułką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 C i pieczemy do suchego patyczka. Ja piekłam w tej temperaturze ok 30 minut potem zmniejszyłam na 150 C i piekłam jeszcze 10 minut bo ciasto było już dobrze przyrumienione z wierzchu a w środku jeszcze odrobinę niedopieczone. Wystudzone ciasto dekorujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą.
Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę, odstawiamy. Żółtka miksujemy ok 1 minuty z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy rozpuszczone masło oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę. Masę przekładamy doblaszki do pieczenia natłuszczonej i posypanej tartą bułką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 C i pieczemy do suchego patyczka. Ja piekłam w tej temperaturze ok 30 minut potem zmniejszyłam na 150 C i piekłam jeszcze 10 minut bo ciasto było już dobrze przyrumienione z wierzchu a w środku jeszcze odrobinę niedopieczone. Wystudzone ciasto dekorujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą.