Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinię bardzo lubię - i to nie tylko na słono :) Dodaję ją też do ciasta czekoladowego, które jest bardzo popularne u mnie w domu w lecie – tuż obok wszystkich ciast z sezonowymi owocami :) Jest mięciutkie, wilgotne i mocno czekoladowe. Ci, którzy próbują je pierwszy raz są mocno zaskoczeni, że jest z cukinii – nie czuć jej ani nie widać ????
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej, następnie sodę, proszek do pieczenia, szczyptę soli, jajka - miksujemy. Dodajemy mąkę, śmietanę, kakao - ucieramy, na samym końcu utartą na grubych oczkach cukinię (ze skórką) i posiekaną czekoladę. Całość dokładnie mieszamy. Wykładamy na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 40 - 45 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka).
Polewa
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej - umieszczamy w miseczce nad wrzącą wodą i czekamy, aż roztopi ją ciepło pary wodnej. Dodajemy miękkie masło i dokładnie mieszamy. Polewę rozsmarowujemy na cieście. I zajadamy :)
Idealne ciasto dla leniuchów :) wystarczy warstwowo wyłożyć składniki i po 3...
Odsłon: 1713
Makiełki zwane również makiami lub makówkami. Przepis pochodzi z 410. odcinka...
Odsłon: 2900
Cudowny dodatek do kawy. Świetnie smakują podawane z sosem czekoladowym, opró...
Odsłon: 3209
Efekt dzisiejszego wędzenia bardzo smacznej kolejnej wędzonki :) Wędzona met...
Odsłon: 33
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 40
Pyszne pierogi z białym serem polane przesmażoną śmietaną i posypane cukrem i...
Odsłon: 41
Efekt dzisiejszego wędzenia bardzo smacznej kolejnej wędzonki :) Wędzona met...
Odsłon: 33
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 40
Pyszne pierogi z białym serem polane przesmażoną śmietaną i posypane cukrem i...
Odsłon: 41
Składniki
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej, następnie sodę, proszek do pieczenia, szczyptę soli, jajka - miksujemy. Dodajemy mąkę, śmietanę, kakao - ucieramy, na samym końcu utartą na grubych oczkach cukinię (ze skórką) i posiekaną czekoladę. Całość dokładnie mieszamy. Wykładamy na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 40 - 45 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka).
Polewa Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej - umieszczamy w miseczce nad wrzącą wodą i czekamy, aż roztopi ją ciepło pary wodnej. Dodajemy miękkie masło i dokładnie mieszamy. Polewę rozsmarowujemy na cieście. I zajadamy :)
Przepisy Desery
Desery
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Desery
Ptysie z bitą śmietaną
Desery
Ucierane ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto palma
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 703
Ptysie z bitą śmietaną
Dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam ptysie z bitą śmietaną. Bałam się zab...
Odsłon: 529