Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale smakuje na jednym kawałku się nie skończy.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 160
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 86
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 160
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 86
Składniki
Tabliczkę czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Mąki przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka wybić, ubić na puszysto , wymieszać z produktami sypkimi, na końcu dodać rozpuszczoną czekoladę i jeszcze raz wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto.
Wstawić do piekarnika i piec 20 minut, lub do suchego patyczka. Wystudzić, przekroić na połowę. Jedną połowę posmarować konfiturą malinową.
Kiwi obrać , zblendować , dodać 1 szklankę wody, zagotować, wymieszać z galaretką. Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach wody. 1/2 tabliczki czekolady pokruszyć na drobno. Śmietanę ubić na sztywno , wymieszać z serkiem mascarpone. Żelatynę podgrzać dodać 2 łyżki masy , wymieszać dodać czekoladę, wymieszać , wyłożyć na ciasto.
Krzepnącą galaretkę z kiwi wyłożyć na ciasto.
Przykryć drugą połową ciasta. Pozostałą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, posmarować, posypać płatkami migdałowymi.
Schłodzić w lodówce 4 godziny a najlepiej całą noc. Pokroić na porcje.