Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nuta chilli, bo dodajemy dosłownie małą szczyptę, smakuje doskonale z dużą ilością kakao. Ciasto czekoladowe charakteryzuje się takim wyrazistym smakiem, po pierwszym kęsie wyczuwamy inny smak, ale ciężko zgadnąć że chodzi o chilli.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 76
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3659
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 145
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 866
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 76
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3659
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 145
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 866
Składniki
Margarynę rozpuścić w rondlu. Lekko ją podgrzewając na małym ogniu, dodać cukier, chilli i kakao, wymieszać. Dodać mleko i podgrzewać, aż zacznie wrzeć. Odstawić na bok do wystygnięcia. Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka, miód i rum dodać do ciemnej masy i wymieszać. Dodać przestygniętą masę z rondelka do suchych składników, dokładnie mieszamy, do czasu gdy nie będzie grudek. Czekoladę skruszyć na bardzo małe kawałeczki i dodać do ciasta. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta delikatnie mieszając. Do wysmarowanej tłuszczem keksówki wlać ciasto. Piec ok 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, zachowując zasadę tzw. suchego patyczka.