Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nuta chilli, bo dodajemy dosłownie małą szczyptę, smakuje doskonale z dużą ilością kakao. Ciasto czekoladowe charakteryzuje się takim wyrazistym smakiem, po pierwszym kęsie wyczuwamy inny smak, ale ciężko zgadnąć że chodzi o chilli.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1449
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1598
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1449
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1598
Składniki
Margarynę rozpuścić w rondlu. Lekko ją podgrzewając na małym ogniu, dodać cukier, chilli i kakao, wymieszać. Dodać mleko i podgrzewać, aż zacznie wrzeć. Odstawić na bok do wystygnięcia. Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka, miód i rum dodać do ciemnej masy i wymieszać. Dodać przestygniętą masę z rondelka do suchych składników, dokładnie mieszamy, do czasu gdy nie będzie grudek. Czekoladę skruszyć na bardzo małe kawałeczki i dodać do ciasta. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta delikatnie mieszając. Do wysmarowanej tłuszczem keksówki wlać ciasto. Piec ok 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, zachowując zasadę tzw. suchego patyczka.