Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowiec jest bardzo smaczne i bardzo delikatne. Biszkopt przekładany masą czekoladową każdemu smakuje!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15208
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15208
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec wsypujemy cukier i ubijamy. Na końcu wlewamy żółtka- mieszamy. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy wykładamy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Studzimy i przekrawamy na 3 części.
Masa: Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i alkoholem. Czekoladę i batoniki łamiemy i rozpuszczamy w mleku. Studzimy. Dodajemy do margaryny i ucieramy. Przełożenie: Biszkopt- dżem- masa- biszkopt- dżem- masa- biszkopt.