Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i łatwe ciasto na podwieczorek, spotkanie towarzyskie i jakąkolwiek inną okazję. Zawsze się sprawdzi. A przygotowanie go nie zabiera dużo czasu. Nie trzeba też się rujnować finansowo. Serdecznie polecam.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Składniki
Mąkę pszenną przesiać do naczynia z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać wiórki kokosowe, posiekaną drobno czekoladę i miód. Wszystko wymieszać. Można zwyczajnie łyżką. Białka oddzielić od jajek i ubić w oddzielnym naczyniu ze szczyptą soli. Żółtka i olej dodać do ciasta. Dokładnie całość wymieszać. Masa stanie się gęsta. Ale to nic. Rozluźni ją nieco ubita piana z białek, którą należy wkręcać powoli. Całość przełożyć do foremki o wymiarach 24x24 cm. Oczywiście trzeba ją wysmarować tłuszczem i wysypać kaszką manną lub wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40-45 minut. Sprawdzać patyczkiem czy ciasto już się upiekło. Po upieczeniu i wystudzeniu polewa z "krówek" rozpuszczonych w naczyniu z mlekiem. Robiłam to nad parą.