Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto wyjdzie każdemu kto twierdzi że nie potrafi piec ciasta drożdżowego
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Jajka przemieszać widelcem i razem ze wszystkimi składnikami dodać do miski, przykryć ściereczką i odstawić na dwie godziny, nie mieszać.
Po upływie dwóch godzin rozmieszać wszystko łyżką i zostawić jeszcze na godzinę.
Wsypać 500g mąki i wszystko wymieszać ręką na jednolitą masę. Przykryć ściereczką ciasto zacznie rosnąć. Gdy ciasto podwoi swoją objętość wyłożyć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu można ułożyć owoce np. jagody i posypać kruszonką zrobioną z mąki, margaryny i cukru. Piec do tzw. suchego patyczka.