Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podaję mój przepis na ciasto drożdżowe które mnie nigdy nie zawiodło.
miska, mikser, garnuszek,
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7588
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 212
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2446
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 532
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7588
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 212
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2446
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 532
Składniki
Przygotować rozczyn; Drożdże rozkruszyć , dodać łyżkę cukru oraz 100 ml. ciepłego ale nie gorącego mleka , wymieszać obsypać łyżką mąki przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia i podwojenia objętości. Do pozostałych składników ciasta dodać wyrośnięty rozczyn , wyrobić jednolite , gładkie ciasto. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia.( pamiętajmy że ciasto jest dobrze wyrobione jeżeli odchodzi od rąk i brzegów miski).
Ciasto gotowe do wyrośnięcia.