Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podaję mój przepis na ciasto drożdżowe które mnie nigdy nie zawiodło.
miska, mikser, garnuszek,
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 638
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 912
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 472
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 638
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 912
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 472
Składniki
Przygotować rozczyn; Drożdże rozkruszyć , dodać łyżkę cukru oraz 100 ml. ciepłego ale nie gorącego mleka , wymieszać obsypać łyżką mąki przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia i podwojenia objętości. Do pozostałych składników ciasta dodać wyrośnięty rozczyn , wyrobić jednolite , gładkie ciasto. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia.( pamiętajmy że ciasto jest dobrze wyrobione jeżeli odchodzi od rąk i brzegów miski).
Ciasto gotowe do wyrośnięcia.