Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe dla leniwych to świetny smakołyk, który zawsze się udaje. Ciasto nie wymaga wyrabiania, jest proste w przygotowaniu i wyjątkowo smaczne. Może stanowić znakomitą propozycją na podwieczorek do popołudniowej kawy lub herbaty.
 
         
         
        Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1433
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5951
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8876
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18752
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1433
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5951
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8876
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18752
 
         
        Składniki
W dużej misce lub garnku umieszczamy po kolei : jajka, pokruszone drożdże, cukier puder, olej, zimne mleko, mąkę oraz cukier wanilinowy. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 3-4 godziny do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Po tym czasie wszystko dokładnie mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do formy posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką i dokładnie rozprowadzamy.
Do miski wsypujemy mąkę oraz cukier, dodajemy zimne masło i wszystko łączymy, delikatnie rozcierając w palcach do momentu aż powstanie kruszonka czyli ( większe grudki ). Wierzch ciasta posypujemy przygotowaną kruszonką. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp 180 st. C około 50 minut, upieczone ciasto studzimy w piekarniku.