Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z tegorocznym borówkami.
Propozycja na wykorzystanie mrożonych owoców...U mnie drożdżowe kluchy z boró...
Odsłon: 3233
Ciasto z mrożonymi owocami zapraszam po przepis
Odsłon: 1156
To bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Sałatka idealnie sprawdza...
Odsłon: 23
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 77
Bardzo smaczne i delikatne bułki, idealne na poranne śniadanie. Polecam :)
Odsłon: 408
To bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Sałatka idealnie sprawdza...
Odsłon: 23
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 77
Bardzo smaczne i delikatne bułki, idealne na poranne śniadanie. Polecam :)
Odsłon: 408
Składniki
Wykonanie kruszonki: Wszystkie składniki na kruszonkę wymieszać ręką i odstawić w chłodne miejsce. Wykonanie ciasta drożdżowego: Drożdże wymieszać z cukrem oraz mlekiem i odstawić na około 15 minut w ciepłe miejsce. Dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto(na końcu dodać rozpuszczona margarynę) i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Formę dobrze wysmarować tłuszczem, posypać wiórkami, wyłożyć rozwałkowane ciasto, wyłożyć borówki, posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni i piec około 40 minut.
Przepisy Desery
Desery
Tort jojo
Desery
Babeczki wielkanocne
Desery
Mazurek z masą śmietanowo czekoladową
Desery
Mazurek z masą śmietanowo kajmakową
Tort jojo
Tort, chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracochłonny. Jego wyk...
Odsłon: 36
Babeczki wielkanocne
Ekspresowe babeczki wielkanocne ze składników, które macie już w swojej kuchn...
Odsłon: 1479