Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deserek do kawki na niedzielne spotkania.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 59
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 59
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Składniki
Wykonanie: Z dwóch łyżek mąki, ½ szklanki ciepłego mleka, łyżki cukru i szczypty soli przygotować rozczyn i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Do rozczynu wsypać mąkę, dodać jajka utarte z cukrem i wyrabiać przez 10 minut z dodatkiem ciepłego mleka. Następnie wlać stopiony, wystudzony tłuszcz i jeszcze chwilę wyrobić i odłożyć do ponownego wyrośnięcia.
Wylać gotowe ciasto na przygotowaną blachę i poukładać pokrojone obrane jabłka.
Wszystkie składniki na kruszonkę razem wymieszać, posypać ciasto z jabłkami i znowu odłożyć na chwile do wyrośnięcia.
Piec w temperaturze 160 stopni przez 40 minut.