Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deserek do kawki na niedzielne spotkania.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 208
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1185
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1230
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13347
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 208
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1185
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1230
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13347
Składniki
Wykonanie: Z dwóch łyżek mąki, ½ szklanki ciepłego mleka, łyżki cukru i szczypty soli przygotować rozczyn i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Do rozczynu wsypać mąkę, dodać jajka utarte z cukrem i wyrabiać przez 10 minut z dodatkiem ciepłego mleka. Następnie wlać stopiony, wystudzony tłuszcz i jeszcze chwilę wyrobić i odłożyć do ponownego wyrośnięcia.
Wylać gotowe ciasto na przygotowaną blachę i poukładać pokrojone obrane jabłka.
Wszystkie składniki na kruszonkę razem wymieszać, posypać ciasto z jabłkami i znowu odłożyć na chwile do wyrośnięcia.
Piec w temperaturze 160 stopni przez 40 minut.