Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deserek do kawki na niedzielne spotkania.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 140
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1780
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 492
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15671
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 140
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1780
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 492
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15671
Składniki
Wykonanie: Z dwóch łyżek mąki, ½ szklanki ciepłego mleka, łyżki cukru i szczypty soli przygotować rozczyn i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Do rozczynu wsypać mąkę, dodać jajka utarte z cukrem i wyrabiać przez 10 minut z dodatkiem ciepłego mleka. Następnie wlać stopiony, wystudzony tłuszcz i jeszcze chwilę wyrobić i odłożyć do ponownego wyrośnięcia.
Wylać gotowe ciasto na przygotowaną blachę i poukładać pokrojone obrane jabłka.
Wszystkie składniki na kruszonkę razem wymieszać, posypać ciasto z jabłkami i znowu odłożyć na chwile do wyrośnięcia.
Piec w temperaturze 160 stopni przez 40 minut.