Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deserek do kawki na niedzielne spotkania.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2369
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18120
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2076
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2369
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18120
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2076
Składniki
Wykonanie: Z dwóch łyżek mąki, ½ szklanki ciepłego mleka, łyżki cukru i szczypty soli przygotować rozczyn i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Do rozczynu wsypać mąkę, dodać jajka utarte z cukrem i wyrabiać przez 10 minut z dodatkiem ciepłego mleka. Następnie wlać stopiony, wystudzony tłuszcz i jeszcze chwilę wyrobić i odłożyć do ponownego wyrośnięcia.
Wylać gotowe ciasto na przygotowaną blachę i poukładać pokrojone obrane jabłka.
Wszystkie składniki na kruszonkę razem wymieszać, posypać ciasto z jabłkami i znowu odłożyć na chwile do wyrośnięcia.
Piec w temperaturze 160 stopni przez 40 minut.