Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis dla "leniuchów" dostałam od mamy.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11019
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1186
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11672
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1007
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11019
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1186
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11672
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1007
Składniki
Składniki na ciasto włożyć do miski (drożdże rozkruszyć, jajka rozmącić) NIE MIESZAĆ! i włożyć do lodówki na 4 godziny. Po tym czasie wszystko wymieszać i przełożyć ciasto na blachę. Wierzch posypać jagodami. Składniki na kruszonkę zagnieść (można dodać trochę cukru kryształu) i rozkruszyć na cieście. Wstawić do zimnego piekarnika i piec 40 min. w 180 stopniach.