Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis dla "leniuchów" dostałam od mamy.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
Składniki na ciasto włożyć do miski (drożdże rozkruszyć, jajka rozmącić) NIE MIESZAĆ! i włożyć do lodówki na 4 godziny. Po tym czasie wszystko wymieszać i przełożyć ciasto na blachę. Wierzch posypać jagodami. Składniki na kruszonkę zagnieść (można dodać trochę cukru kryształu) i rozkruszyć na cieście. Wstawić do zimnego piekarnika i piec 40 min. w 180 stopniach.