Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na owoce już tuż, tuż, więc czas pomyśleć w jaki sposób je wykorzystać...może do ciasta drożdżowego ?
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1442
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 211
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1442
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 211
Składniki
Drożdże zalać ciepłym mlekiem, dodać kilka łyżek mąki i 2 łyżki cukru, wymieszać i odstawić na kwadrans. Jaja zmiksować z pozostałym cukrem na jasną masę. Do zaczynu dodać zmiksowane jaja, mąkę i stopione, lekko przestudzone masło, wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć ściereczką i odstawić w nasłonecznione miejsce na ok. 75 min. W tym czasie owoce umyć/obrać, pokroić w plasterki, zasypać cukrem brązowym i wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć na niej wyrośnięte ciasto i owoce wraz z powstałym sokiem. całość posypać przygotowaną posypką (mąkę wymieszać z pudrem i miękkim masłem).
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 30-40 min. Przed podaniem ostudzić. Smacznego!