Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesteś na diecie, ale nie potrafisz żyć bez słodyczy? A może chorujesz na cukrzycę i poszukujesz przepisów na smaczne ciasta o niskim indeksie glikemicznym? Bez względu na powody warto wypróbować przepis na ten niezwykły smakołyk.
blender, keksówka 10 x 20 cm
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 878
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 123
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3736
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 165
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 878
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 123
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3736
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 165
Składniki
Do miski przekładamy puree z dyni, dwa pokrojone na mniejsze kawałki banany oraz wlewamy mleko. Składniki miksujemy przy użyciu blendera na gładką masę.
Do osobnego naczynia wsypujemy mąkę, dodajemy sodę, proszek do pieczenie i cynamon.
Suche składniki stopniowo przesypujemy do mokrych składników. Wszystko razem mieszamy do połączenia.
Prostokątną formę o wymiarach 10 x 20 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Ciasto przelewamy do blaszki.
Ciasto dyniowe wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, pieczemy przez około 45 min (do suchego patyczka).