Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, wilgotne ciasto z dynią przygotowuje się zaledwie w kilka chwil. Sezon dyniowy w pełni, więc warto upiec coś pysznego z pękatej królowej jesieni. Ciasto z dynią świetnie komponuje się z aromatem korzennych przypraw i nutą pomarańczy, stąd dodatek cynamonu i lukier pomarańczowy. Do ciasta możecie dorzucić ulubione dodatki - rodzynki, kandyzowaną skórkę pomarańczową, posiekane orzechy.
Ciasto: Mąkę przesiać z proszkiem i sodą. Dodać cynamon i wymieszać. Jajka ubić na puszysto z cukrem i cukrem waniliowym. Cały czas ubijając dodawać naprzemiennie olej i mąkę. Kiedy składniki się połączą dodać startą dynię i wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy (23 cm) i piec w 180 stopniach przez około 50 minut, do suchego patyczka.
Lukier: Składniki lukru dokładnie utrzeć. W razie potrzeby do lukru dodać odrobinę ciepłej wody. Lukrem polać wystudzone ciasto i posypać uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni.
Bardzo prosty i szybki w wykonaniu sernik jest bardzo puszysty i znika w oka...
Odsłon: 31401
Pyszny serniczek z owocami jagodowymi,polecam. Nie zmieściły mi się galaretk...
Odsłon: 2493
Na nadchodzący sezon truskawkowy propozycja sernika na zimno ;)
Odsłon: 2079
Przepis widziałam już w wielu miejscach. Postanowiłam jednak zmienić biszkopt...
Odsłon: 30279
Bardzo prosty i szybki w wykonaniu sernik jest bardzo puszysty i znika w oka...
Odsłon: 31401
Pyszny serniczek z owocami jagodowymi,polecam. Nie zmieściły mi się galaretk...
Odsłon: 2493
Na nadchodzący sezon truskawkowy propozycja sernika na zimno ;)
Odsłon: 2079
Przepis widziałam już w wielu miejscach. Postanowiłam jednak zmienić biszkopt...
Odsłon: 30279
Składniki
Ciasto: Mąkę przesiać z proszkiem i sodą. Dodać cynamon i wymieszać. Jajka ubić na puszysto z cukrem i cukrem waniliowym. Cały czas ubijając dodawać naprzemiennie olej i mąkę. Kiedy składniki się połączą dodać startą dynię i wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy (23 cm) i piec w 180 stopniach przez około 50 minut, do suchego patyczka.
Lukier: Składniki lukru dokładnie utrzeć. W razie potrzeby do lukru dodać odrobinę ciepłej wody. Lukrem polać wystudzone ciasto i posypać uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni.
Przepisy Desery
Desery
Serowe chrupki - mini pączusie
Desery
Miętusek - orzeźwiające, miętowe ciasto
Desery
Sernik bez pieczenia na zimno z truskawkami
Desery
Ciasto kryształek – niezawodny hit każdej imprezy
Serowe chrupki - mini pączusie
Dzisiaj polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie wprost rozpływające się w...
Odsłon: 16
Miętusek - orzeźwiające, miętowe ciasto
Pyszne ciasto o miętowym smaku na dużą blachę.
Odsłon: 53