Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto dyniowo marchewkowe

Ciasto dyniowo marchewkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 146

Dodano:

Odsłon: 1489

Pyszne mięciutkie i aromatyczne ciasto. Ciasto wychodzi bardzo dobre - mokre, nie jest suche.

Składniki

  • dynia - szklanka startej
  • marchewka- szklanka startej
  • jajka - 4 sztuki
  • mąka - 2 szklanki
  • olej - pół szklanki
  • cukier - pół szklanki
  • soda - łyżeczka
  • proszek do pieczenia - łyżeczka
  • cynamon - łyżka płaska
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zetrzeć marchew i dynie na drobnych oczkach i zasypać trochę cukrem aby puściło sok.

    Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę.

    Do miski przesiać mąkę, dodać proszek, sodę i cynamon.

    Do miski z marchwią i dynią dodać ubitą pianę, dodać olej, przesianą mąkę i wymieszać.

    Przelać do formy i piec około godziny w 180 stopniach.

    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń