Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 433 Ocena: 6161
Dodano: 22.06.2018
Odsłon: 5925
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
1. ciasto - ucieramy margarynę z cukrem na puch, dodajemy po 1 żółtku, ucieramy, dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, ucieramy dalej, na koniec dodajemy ubitą na sztywno piane z białek, delikatnie mieszamy, ciasto podzielić na dwie, równe części, do jednej dodać kakao i 2 łyżki mleka, wymieszać, jasne ciasto wyłożyć do formy, na jasne ciasto wyłożyć ciasto ciemne ( łyżką formować "dołki i górki"), na wierzch ułożyć owoce, piec w piekarniku nagrzanym do 180 st przez 40 min,
2. krem - obie mąki wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym oraz 1 szkl mleka, drugą szk mleka zagotować, wlać powoli rozrobione mąki, ugotować budyń, wystudzić, masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce zimny budyń, utrzeć krem, można go doprawić sokiem z cytryny,
3. czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z 2 łyżkami mleka,
4. na zimne ciasto wyłożyć krem, polać przestudzoną polewą,
smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

babcitereskiciasta 22 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Pięknie prezentuje się.:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz