Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie w przygotowaniu ciasto Farmera z musem z dyni z dodatkiem orzechów włoskich i rodzynek, które są źródłem wapnia, żelaza i magnezu idealnie nadaje się jako przekąska do pracy czy szkoły zapewniając energię na cały dzień. Ciasto jest również idealne na różne okazje do kawki
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4731
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4718
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44542
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 238
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4731
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4718
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44542
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 238
Składniki
Jajka ubij ze szczyptą soli i cukrem na puszystą masę, dodaj olej i mus z dyni dokładnie wymieszaj. Mąkę przesiej z sodą, cynamonem i imbirem, dodaj do masy jajecznej. Na koniec dodaj rodzynki i pokrojone orzechy włoskie. Ciasto wymieszaj do połączenia składników.
Keksówkę o wymiarach 35x15 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Piecz w temperaturze 180 st.około 35 minut lub do suchego patyczka.
Ciasto po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Ciasto idealnie nadaje się do pracy lub szkoły jako przekąska lub dodatek do drugiego śniadania.
Polecam.Smacznego.