Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie z ananasem to genialny deser, który wykonacie w niespełna 10 minut. Do tego należy doliczyć około 30 minut na upieczenie ciasteczek. Ten wyśmienity smakołyk zawiera jedynie dwa składniki: ananasy z puszki oraz arkusz ciasta francuskiego. Po upieczeniu deser można udekorować cukrem pudrem. Doskonały smakołyk do filiżanki kawy lub herbaty.
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 123
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 94
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 123
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 94
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Plastry ananasa odsącz na sicie z nadmiaru zalewy.
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego i wytnij z niego paski (około 1 cm szerokości).
Plastry ananasa owiń paskami ciasta francuskiego. Końcówki ciasta francuskiego zlep ze sobą.
Plastry ananasa owinięte ciastem francuskim przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz przez około 30 minut.