Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W lodówce zawsze warto mieć ciasto francuskie. W każdej chwili możemy przygotować coś pysznego. To ciasto nie wymaga ani wiele czasu na przygotowanie, ani wielu składników. Proste, szybkie, pyszne :) Zamiennie możemy zrobić z budyniem czekoladowym i malinami lub wiśniami :)
Jedno ciasto francuskie kładziemy na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia, a następnie nakłuwamy je widelcem. Pieczemy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Gotujemy budyń z mleka, 2 opakowań budyniu i 100 g cukru, a następnie studzimy. Jak wystygnie połowę budyniu wylewamy na podpieczone ciasto francuskie. Brzoskwinie odsączamy z syropu i kroimy na kawałki. Wykładamy na masę i zalewamy pozostałym budyniem. Całość przykrywamy drugim opakowaniem ciasta francuskiego (wcześniej nakłutego widelcem). Pieczemy minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem lub czekoladą.
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 16
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1386
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1258
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 127
Cacio e pepe jest rzymskim daniem i oznacza dosłownie „ser i pieprz”. Ten min...
Odsłon: 1089
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 16
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1386
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1258
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 127
Cacio e pepe jest rzymskim daniem i oznacza dosłownie „ser i pieprz”. Ten min...
Odsłon: 1089
Składniki
Jedno ciasto francuskie kładziemy na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia, a następnie nakłuwamy je widelcem. Pieczemy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Gotujemy budyń z mleka, 2 opakowań budyniu i 100 g cukru, a następnie studzimy. Jak wystygnie połowę budyniu wylewamy na podpieczone ciasto francuskie. Brzoskwinie odsączamy z syropu i kroimy na kawałki. Wykładamy na masę i zalewamy pozostałym budyniem. Całość przykrywamy drugim opakowaniem ciasta francuskiego (wcześniej nakłutego widelcem). Pieczemy minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem lub czekoladą.
Przepisy Desery
Desery
Tarta z wiśniami i bezą
Desery
Jogurtowiec z czarną porzeczką
Desery
Chatka Baby Jagi
Desery
Jogurtowy obłoczek
Tarta z wiśniami i bezą
Kruche ciasto w połączeniu z soczystymi wiśniami i słodką bezą to cudowne poł...
Odsłon: 41
Jogurtowiec z czarną porzeczką
Jogurtowiec z czarną porzeczką. Bez pieczenia, słodko - kwaskowaty, mocno sch...
Odsłon: 66