Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W lodówce zawsze warto mieć ciasto francuskie. W każdej chwili możemy przygotować coś pysznego. To ciasto nie wymaga ani wiele czasu na przygotowanie, ani wielu składników. Proste, szybkie, pyszne :) Zamiennie możemy zrobić z budyniem czekoladowym i malinami lub wiśniami :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12387
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13287
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5636
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12387
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13287
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5636
Składniki
Jedno ciasto francuskie kładziemy na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia, a następnie nakłuwamy je widelcem. Pieczemy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Gotujemy budyń z mleka, 2 opakowań budyniu i 100 g cukru, a następnie studzimy. Jak wystygnie połowę budyniu wylewamy na podpieczone ciasto francuskie. Brzoskwinie odsączamy z syropu i kroimy na kawałki. Wykładamy na masę i zalewamy pozostałym budyniem. Całość przykrywamy drugim opakowaniem ciasta francuskiego (wcześniej nakłutego widelcem). Pieczemy minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem lub czekoladą.