Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W lodówce zawsze warto mieć ciasto francuskie. W każdej chwili możemy przygotować coś pysznego. To ciasto nie wymaga ani wiele czasu na przygotowanie, ani wielu składników. Proste, szybkie, pyszne :) Zamiennie możemy zrobić z budyniem czekoladowym i malinami lub wiśniami :)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 147
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3841
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 270
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 396
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 147
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3841
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 270
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 396
Składniki
Jedno ciasto francuskie kładziemy na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia, a następnie nakłuwamy je widelcem. Pieczemy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Gotujemy budyń z mleka, 2 opakowań budyniu i 100 g cukru, a następnie studzimy. Jak wystygnie połowę budyniu wylewamy na podpieczone ciasto francuskie. Brzoskwinie odsączamy z syropu i kroimy na kawałki. Wykładamy na masę i zalewamy pozostałym budyniem. Całość przykrywamy drugim opakowaniem ciasta francuskiego (wcześniej nakłutego widelcem). Pieczemy minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem lub czekoladą.