Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto francuskie z budyniem i owocami

Ciasto francuskie z budyniem i owocami

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2274

Dodano:

Odsłon: 2230

W lodówce zawsze warto mieć ciasto francuskie. W każdej chwili możemy przygotować coś pysznego. To ciasto nie wymaga ani wiele czasu na przygotowanie, ani wielu składników. Proste, szybkie, pyszne :) Zamiennie możemy zrobić z budyniem czekoladowym i malinami lub wiśniami :)

Składniki

  • Ciasto francuskie - 2 opakowania
  • Mleko - 1 l
  • Budyń waniliowy - 2 opakowania
  • Brzoskwinie - z puszki - 600 g
  • Cukier - 100 g
> 6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jedno ciasto francuskie kładziemy na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia, a następnie nakłuwamy je widelcem. Pieczemy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

  2. Gotujemy budyń z mleka, 2 opakowań budyniu i 100 g cukru, a następnie studzimy. Jak wystygnie połowę budyniu wylewamy na podpieczone ciasto francuskie. Brzoskwinie odsączamy z syropu i kroimy na kawałki. Wykładamy na masę i zalewamy pozostałym budyniem. Całość przykrywamy drugim opakowaniem ciasta francuskiego (wcześniej nakłutego widelcem). Pieczemy minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem lub czekoladą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń