Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasto, dodatki w postaci owoców i bakalii można dodawać różne.
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 42
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 275
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 660
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 42
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 275
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 660
Składniki
Kroję jabłka w dość dużą kostkę i daję do miski.
Dodaję cukier brązowy.
Mieszam łyżką drewnianą i odstawiam, aby jabłka puściły sok.
Dodaję pokrojone suszone daktyle.
Suche składniki: czarny sezam, proszek do pieczenia i mąkę tortową mieszam w osobnej misce.
Dodaję suche składniki do jabłek.
Mieszam łyżką drewnianą.
Dodaję olej z pestek winogron i mieszam.
Dodaję trzy całe jajka i ponownie wszystko mieszam drewnianą łyżką.
Małą blaszkę wykładam papierem do pieczenia i przelewam ciasto.
Wierzch ciasta posypuję suszoną żurawiną.
Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piekę przez 40 minut, to tzw. "suchego patyczka".
Smacznego ! Jeśli ktoś ciasto lubi słodsze można oprószyć cukrem pudrem.