Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto jabłkowo- gruszkowe

Ciasto jabłkowo- gruszkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 2090

Dodano:

Odsłon: 6668

Pyszne na sezon gruszkowo- jabłkowy.

Składniki

  • Ciasto:
  • Mleko 2 łyżki
  • Kakao 1 łyżka
  • Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • Jajo kurze 5
  • Margaryna 15 dag
  • Cukier puder 1 szkl
  • mąka pszenna Typ 500 1 i 3/4 szkl
  • Dodatkowo:
  • Jabłko 2 szt
  • Gruszka 6 szt
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto jabłkowo- gruszkowe

Przygotowanie

  1. Margarynę ucieramy z cukrem. Dodajemy żółtka, a na końcu mąkę z proszkiem do pieczenia i ubitą pianę z białek. Większą część ciasta wykładamy na formę, a do reszty dodajemy wystudzone kakao rozpuszczone w gorącym mleku. Ciasto jasne wykładamy na formę 8/33, a na nie wykładamy ciasto ciemne. Jabłka i gruszki obieramy i kroimy w kawałki. Układamy na cieście. Pieczemy do 40 minut w 180 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń