Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne na sezon gruszkowo- jabłkowy. Prosto smacznie i po staremu!
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 1040
Seler, to kopalnia zdrowia. Gulasz zamknięty w słoikach, na wyjazd, musi zawi...
Odsłon: 25
Tak przygotowana wątróbka wg przepisu babci Krysi jest bardzo smaczna. Polecam.
Odsłon: 42
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 4301
Rozgrzewający rosół ugotowany z ćwiartek kurczaka podany z makaronem nitki.
Odsłon: 103
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 1040
Seler, to kopalnia zdrowia. Gulasz zamknięty w słoikach, na wyjazd, musi zawi...
Odsłon: 25
Tak przygotowana wątróbka wg przepisu babci Krysi jest bardzo smaczna. Polecam.
Odsłon: 42
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 4301
Rozgrzewający rosół ugotowany z ćwiartek kurczaka podany z makaronem nitki.
Odsłon: 103
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem. Dodajemy żółtka, a na końcu mąkę z proszkiem do pieczenia i ubitą pianę z białek. Większą część ciasta wykładamy na formę, a do reszty dodajemy wystudzone kakao rozpuszczone w gorącym mleku. Ciasto jasne wykładamy na formę 8/33, a na nie wykładamy ciasto ciemne. Jabłka i gruszki obieramy i kroimy w kawałki. Układamy na cieście. Pieczemy do 40 minut w 180 stopniach.