Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w wykonaniu, orzeźwiające z brzoskwiniami
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14001
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15818
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6404
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14001
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15818
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6404
Składniki
Rozpuszczamy 2 opakowania galaretki w 500 ml gorącej wody. Odstawiamy, czekamy aż przestygnie.
Do miski wkładamy jogurt naturalny. Miksujemy około minuty na małych obrotach, a następnie powoli dodajemy ostudzoną galaretkę. Wkładamy masę na 5 minut do lodówki.
W foremce układamy biszkopty. W moim przypadku była to foremka o średnicy 20 cm.
Wylewamy masę na biszkopty, następnie układamy na niej połówki brzoskwiń. Wkładamy na godzinę do lodówki.
Rozpuszczamy 1 galaretkę w w 400 ml gorącej wody i czekamy aż ostygnie. Wylewamy na masę jogurtową. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.