Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w wykonaniu, orzeźwiające z brzoskwiniami
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8899
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21829
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 502
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8899
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21829
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 502
Składniki
Rozpuszczamy 2 opakowania galaretki w 500 ml gorącej wody. Odstawiamy, czekamy aż przestygnie.
Do miski wkładamy jogurt naturalny. Miksujemy około minuty na małych obrotach, a następnie powoli dodajemy ostudzoną galaretkę. Wkładamy masę na 5 minut do lodówki.
W foremce układamy biszkopty. W moim przypadku była to foremka o średnicy 20 cm.
Wylewamy masę na biszkopty, następnie układamy na niej połówki brzoskwiń. Wkładamy na godzinę do lodówki.
Rozpuszczamy 1 galaretkę w w 400 ml gorącej wody i czekamy aż ostygnie. Wylewamy na masę jogurtową. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.