Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcecie zaskoczyć rodzinę i znajomych? Przygotujcie to ciasto! Wygląda jak żółty ser, a smakuje jak sernik na zimno. Jego przygotowanie jest niezwykle proste, nie potrzebujecie nawet miksera. Ciasto jest bezglutenowe, nie zawiera jajek, więc idealne dla osób na diecie i alergików.
Tortownica 24 cm
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 519
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 61
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 1330
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 519
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 61
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 1330
Składniki
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Ostudzić. Jogurty zmiksować z pulpą. Wlać ostudzoną galaretkę. Wymieszać. Włożyć na kilka minut do lodówki, aby masa zaczęła tężeć. Gdy będzie już trochę gęstsza, wlać do tortownicy. Włożyć do lodówki i poczekać aż całkowicie stężeje. Deser wyjąć z tortownicy. Specjalną łyżeczką do arbuza wycinać otwory, tak aby przypominał żółty ser.