Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię takie ciasta, szybkie i smaczne. Teraz sezon na jeżyny.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3708
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2031
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5426
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5476
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3708
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2031
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5426
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5476
Składniki
Tortownica 20 cm, wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką. Kruszonka: Do miski wsypać mąkę, cukier, dodać pokrojone masło, rękami zagnieść kruszonkę. Wstawić do lodówki. Jeżyny opłukać, osuszyć i delikatnie posypać mąką. Ciasto: Do miski wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, dodać jajko, mleko i olej. Wszystko krótko wymieszać łyżką tylko do momentu połączenia się składników. Ciasto wyłożyć do tortownicy, jeżyny ułożyć na cieście. Posypać kruszonką. Piec w do 180°C ok. 45 minut. Po upieczeniu posypać pudrem.