Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię takie ciasta, szybkie i smaczne. Teraz sezon na jeżyny.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40164
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 417
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 196
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 383
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9302
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40164
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 417
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 196
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 383
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9302
Składniki
Tortownica 20 cm, wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką. Kruszonka: Do miski wsypać mąkę, cukier, dodać pokrojone masło, rękami zagnieść kruszonkę. Wstawić do lodówki. Jeżyny opłukać, osuszyć i delikatnie posypać mąką. Ciasto: Do miski wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, dodać jajko, mleko i olej. Wszystko krótko wymieszać łyżką tylko do momentu połączenia się składników. Ciasto wyłożyć do tortownicy, jeżyny ułożyć na cieście. Posypać kruszonką. Piec w do 180°C ok. 45 minut. Po upieczeniu posypać pudrem.