Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na zimno, bez pieczenia
Tortownica 24 cm
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 534
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1423
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 120
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 399
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 534
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1423
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 120
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 399
Składniki
2 galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Przestudzić. Biszkoptami wyłożyć dno tortownicy. Można je nasączyć herbatą. Ostudzone galaretki zmiksować. Następnie dodać jogurty i ponownie zmiksować. Piankę wylać na biszkopty. Włożyć do lodówki. 1 galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody. Przestudzić. Gdy galaretka będzie zimna, wylać ją na piankę jogurtową. Włożyć ciasto do lodówki.