Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto jogurtowe z budyniem i jagodami

Ciasto jogurtowe z budyniem i jagodami

Autor:

Przepisów i artykułów: 84 Ocena: 336

Dodano:

Odsłon: 1305

osładzajmy sobie ten trudny czas koronawirusa

Składniki

  • 450 g mąki pszennej
  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 jogurt jagoda (ok. 350 g)
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • jagody w syropie -puszka 450ml
  • budyń waniliowy
  • mleko do budyniu
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto jogurtowe z budyniem i jagodami

Przygotowanie

  1. Całość miksujemy chwilkę aż się składniki ze sobą połączą.Oprócz jagód i budyniu.Dopiero po zmieszaniu dokładamy jagody bez syropu i mieszamy łyżką.Syrop można wykorzystać do soku z gumijagód.Do foremki o wymiarach 24×24 cm wlewamy ciasto

  2. Budyń gotujemy zgodnie z zaleceniem opakowania. Przestudzony budyń nakładamy łyżką na wierzch ciasta. Piec około 45 minut w temp. 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń