Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto i zarazem bardzo szybkie w przygotowaniu. Robi się je w kilka minut i piecze niecałą godzinę, możemy je nawet zrobić jak przyjdą niespodziewani goście, a ciasto po wyjęciu z piekarnika można prawie od razu jeść.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5357
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 826
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5357
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 826
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Składniki
Do miski wbijamy całe jajka, wsypujemy cukier i cukier waniliowy i miksujemy, stopniowo dolewamy olej i dajemy jogurt naturalny, na sam koniec dajemy mąkę i proszek do pieczenia, wszystko mieszamy i wylewamy na formę o wymiarach 25x35 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto układamy truskawki.
Ciasto pieczemy około 40-50 minut w temp. 180 stopni.
Jak ciasto lekko przestygnie posypujemy cukrem pudrem.