Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne ciasto jogurtowe z truskawkami i rabarbarem, będzie idealną propozycją wypieku na zbliżający się dużymi krokami weekend. U nas to ciasto uwielbiamy w okresie wiosennym i letnim, jest to jedno z naszych ulubionych szybkich i łatwych ciast. Idealnie sprawdzi się do kawy, ale i również na grilla.
Blaszka 25 x 36 cm, mikser ręczny
Ważne, aby wszystkie składniki były w temp. pokojowej!!!
Jajka ubij z cukrem na puszystą i jasną masę, następnie wlej olej rzepakowy i jogurt.
Wsyp cukier waniliowy krótko wymieszaj mikserem tylko do połączenia się wszystkich składników
Odłóż mikser na bok i przesiej przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą.
Całość dokładnie wymieszaj mikserem na wolnych obrotach.
Gotowe ciasto przelej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Na wierzchu ciasta ułóż umyte i przekrojone na pół truskawki, delikatnie je wciskając w ciasto.
Mój synek bardzo lubi to ciasto z kruszonką, ale Ty możesz ten krok pominąć, ciasto wstaw do piekarnika na 40-45 min.
Piecz w temp.180 °C, na funkcji góra – dół, bez termoobiegu.
Gotowe ciasto posyp cukrem pudrem.
Smacznego!!!
1 szkl. = 250 ml.
Jogurt naturalny możesz zastąpić jogurtem greckim.
Do ciasta możesz użyć dowolnych, ulubionych owoców sezonowych.
Jeśli masz czas i chęci możesz przygotować na wierzch ciasta kruszonkę.
Tarta ze szparagami będzie doskonałym pomysłem na wiosenno-letni obiad. Propo...
Odsłon: 93
Rurki z kremem to klasyczny deser, który popularność zdobył dzięki serwowaniu...
Odsłon: 224
Pyszna sałatka obiadowa, która świetnie komponuje się z ziemniakami i wszelak...
Odsłon: 140
Smaczna biała kiełbasa zasmażana z białą kapustą i podsmażonymi ziemniaczkami...
Odsłon: 159
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 212
Tarta ze szparagami będzie doskonałym pomysłem na wiosenno-letni obiad. Propo...
Odsłon: 93
Rurki z kremem to klasyczny deser, który popularność zdobył dzięki serwowaniu...
Odsłon: 224
Pyszna sałatka obiadowa, która świetnie komponuje się z ziemniakami i wszelak...
Odsłon: 140
Smaczna biała kiełbasa zasmażana z białą kapustą i podsmażonymi ziemniaczkami...
Odsłon: 159
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 212
Składniki
Ważne, aby wszystkie składniki były w temp. pokojowej!!! Jajka ubij z cukrem na puszystą i jasną masę, następnie wlej olej rzepakowy i jogurt. Wsyp cukier waniliowy krótko wymieszaj mikserem tylko do połączenia się wszystkich składników Odłóż mikser na bok i przesiej przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Całość dokładnie wymieszaj mikserem na wolnych obrotach. Gotowe ciasto przelej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ciasta ułóż umyte i przekrojone na pół truskawki, delikatnie je wciskając w ciasto. Mój synek bardzo lubi to ciasto z kruszonką, ale Ty możesz ten krok pominąć, ciasto wstaw do piekarnika na 40-45 min. Piecz w temp.180 °C, na funkcji góra – dół, bez termoobiegu. Gotowe ciasto posyp cukrem pudrem. Smacznego!!! 1 szkl. = 250 ml. Jogurt naturalny możesz zastąpić jogurtem greckim. Do ciasta możesz użyć dowolnych, ulubionych owoców sezonowych. Jeśli masz czas i chęci możesz przygotować na wierzch ciasta kruszonkę.
Przepisy Desery
Desery
Lody cappuccino
Desery
Placki z serka waniliowego
Desery
Rurki z kremem
Desery
Idealny biszkopt siostry Anastazji
Lody cappuccino
Aksamitne lody cappuccino, w których znajdziesz chrupiące kawałki czekolady s...
Odsłon: 127
Placki z serka waniliowego
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 212