Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 649 Ocena: 5614
Dodano: 01.07.2020
Odsłon: 6234
5-6 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Żelatynę rozpuszczamy w 50 ml ciepłej wody i odstawiamy do wystudzenia.
W międzyczasie dno blaszki do pieczenia wykładamy herbatnikami - u mnie blaszka miała wymiary 30 x 25.
Przygotowujemy krem: schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na pół sztywno. Łyżkę śmietany mieszamy z mascarpone i drugą łyżkę śmietany mieszamy z masą kajmakową - łatwiej będzie te składniki dodać i ubić z resztą śmietany. Do ubijanej kremówki dodajemy porcjami mascarpone i masę kajmakową. Na końcu dodajemy cukier puder /ilość według uznania/ i przestudzoną żelatynę.
Krem przekładamy na herbatniki, wyrównujemy i przykrywamy drugą warstwą herbatników lekko dociskając.
Ciasto schładzamy w lodówce. Pysznie smakuje już po kilkunastu minutach ale najlepsze jest po kilku godzinach chłodzenia:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

Konto usunięte 26 września 2020Zgłoś do usunięcia
Pychotka:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 02 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszny krem i całe ciacha! Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 02 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Racja,niebo w gębie:) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 02 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz