Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i ekspresowe w przygotowaniu ciasto bez pieczenia: herbatniki przełożone kremem z mascarpone i kremówki z nutką masy kajmakowej z dodatkiem żelatyny. Po prostu "niebo w gębie":)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 319
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11125
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3717
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1276
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 319
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11125
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3717
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1276
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy w 50 ml ciepłej wody i odstawiamy do wystudzenia. W międzyczasie dno blaszki do pieczenia wykładamy herbatnikami - u mnie blaszka miała wymiary 30 x 25. Przygotowujemy krem: schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na pół sztywno. Łyżkę śmietany mieszamy z mascarpone i drugą łyżkę śmietany mieszamy z masą kajmakową - łatwiej będzie te składniki dodać i ubić z resztą śmietany. Do ubijanej kremówki dodajemy porcjami mascarpone i masę kajmakową. Na końcu dodajemy cukier puder /ilość według uznania/ i przestudzoną żelatynę. Krem przekładamy na herbatniki, wyrównujemy i przykrywamy drugą warstwą herbatników lekko dociskając. Ciasto schładzamy w lodówce. Pysznie smakuje już po kilkunastu minutach ale najlepsze jest po kilku godzinach chłodzenia:)