Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i szybkie ciasto o smaku kajmakowo-porzeczkowym bez pieczenia idealne na różne okazje i przyjęcia.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 325
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2563
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 325
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2563
Składniki
Blaszkę o wymiarach 20x30 wyłóż folią spożywczą. Miękkie masło utrzyj na puszystą masę dodaj masę kajmakową. Utrzyj puszysty krem.
Na dno blachy wyłóż warstwę krakersów, posmaruj je dżem z czarnej porzeczki następnie część masy kajmakowej.
Kolejną warstwę krakersów, dżem z czarnej porzeczki, masę kajmakową. Układaj do wyczerpania składników. Wierzch posyp pokruszonymi krakersami.
Ciasto wstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego.