Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z gatunku tych typowych, suchych, idealnych do kawy czy herbaty. Polecam wszystkim, którzy uwielbiają kokos.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103152
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2001
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5864
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5865
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103152
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2001
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5864
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5865
Składniki
Drożdże rozetrzeć ze śmietaną, cukrem i kakao. Na stolnicy przesiać mąkę, dodać margarynę i jajko. Składniki posiekać nożem, wlać drożdże z cukrem. Zarobić ciasto i przykryć ściereczką na pół godziny. W tym czasie przygotowujemy masę kokosową, czyli należy ubić białka na sztywną pianę, dodać cukier puder, nadal ubijać, aż piana będzie jednolita. Do piany dodać kokos, delikatnie wymieszać całość. Lekko wyrośnięte ciasto rozwałkować, rozsmarować na nim masę kokosową, zawinąć jak roladę. Piec w podłużnej, wąskiej formie, w nagrzanym piekarniku. Czas pieczenia: 50- 60 minut. Temperatura pieczenia: 180 stopni, można zmniejszyć pod koniec pieczenia do 160 stopni. Upieczone ciasto można polać polewą czekoladową albo polukrować. Smacznego.