Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto kakaowe z rabarbarem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 41
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 41
Składniki
Z białek ubij sztywną pianę. Miękkie masło utrzyj z cukrem i żółtkami. Wymieszaj pianę z białek z masą z żółtek. Dodaj jogurt, przesianą mąkę z kakao oraz z proszkiem do pieczenia.
Gotowe ciasto rozsmaruj w przygotowanej formie. Na wierzchu rozprowadź warstwę dżemu malinowego, poukładaj obrany i pokrojony w kostkę rabarbar, a wszystko posyp cukrem.
Piecz placek w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160 °C przez ok. 35 minut. W tym czasie ubij białka z cukrem i sokiem z cytryny na pianę. Przełóż ją do rękawa cukierniczego z gładką końcówką i wyciśnij krem na wierzch ciasta, tworząc paseczki.
Piecz placek w temperaturze 160 °C przez kolejnych 15 minut. Poczekaj, aż ciasto wystygnie w formie i pokrój je na kawałki.
Czas przygotowania: 40 minut. Cena porcji: ok. 4 zł. Kalorie: porcja 365 kcalŹródło: Na żywo