Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z pozostałych dwóch bardzo dojrzałych bananów i kaszy manny powstało pyszne, dietetyczne ciasteczko:)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8187
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2804
Polecam.
Odsłon: 1421
Polecam.
Odsłon: 420
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8187
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2804
Polecam.
Odsłon: 1421
Polecam.
Odsłon: 420
Składniki
Wszystkie składniki suche mieszamy w misce, następnie dodajemy mleko i jajko. Mieszamy na masę.
Piekarnik nagrzewamy do temp. 170 stopni (góra - dół). Naczynie żaroodporne o średnicy 15 cm smarujemy odrobiną masła. Wlewamy 1/2 masy. Na to kroimy obrane banany w cienkie plasterki. Na górę wylewamy resztę masy.
Pieczemy przez około 50 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu pozostawiamy do ostygnięcia. Smacznego:)