Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto kakaowo-kawowe

Ciasto kakaowo-kawowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 9396

Dodano:

Odsłon: 8731

Smaczne ciasto mocno kawowe .

Składniki

  • biszkopt kakaowy; 4 jajka
  • 6 łyżek mąki pszennej
  • 2 łyżki kakao
  • 7 łyżek cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • biszkopt kawowy ; 4 jajka
  • 7 łyżek mąki pszennej
  • 1 łyżka kawy rozpuszczalnej
  • 7 łyżek cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • masa; 3 szklanki mleka
  • 3 łyżki cukru
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • margaryna
  • 1 szklanka kawy cappuccino czekoladowej w proszku
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto kakaowo-kawowe

Przygotowanie

  1. biszkopt kakaowy; ubić białka na sztywno z cukrem dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia kakao , wymieszać upiec biszkopt ,jak wystygnie przekroić na pół

  2. biszkopt kawowy; ubić białka na sztywno z cukrem dodać żółtka, mąkę proszek do pieczenia kawę rozpuszczalną, wymieszać upiec biszkopt, jak wystygnie przekroić na pół

  3. do jednej szklanki mleka wsypać obie mąki cukry, dwie szklanki mleka zagotować wlać mieszankę budyniową i ugotować budyń, jak przestygnie utrzeć z margaryną , pod koniec ucierania wsypać szklankę kawy cappuccino w proszku i dobrze utrzeć. Biszkopty posmarować masą i udekorować polewą czekoladową

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 13 kwietnia 2013 bardzo fajne ciacho, uwielbiam kawowe przekładańce :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń