Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest jest bardzo miękkie słodkie i pyszne...
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1102
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11271
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 376
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 398
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1102
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11271
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 376
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 398
Składniki
Upiec biszkopt;ubic białka , dodac cukier kryształ , żółtka ,obydwie maki wymieszane z proszkiem .Na dużą blaszkę piec 20 min 180 stopni
Masa budyniowa:1 szkl mleka połaczyc z zółtkami , cukrem i mąką .Resztę mleka zagotowac z masłem .Do wrzącego mleka wlewac bardzo powoli krem z żółtek i cały czas mieszac aż masa zgęstnieje i powstanie gęsty krem.
Na zimny biszkopt dajemy 2/3 ciepłej masy nastepnie warstwa herbatników ,masa karmelowa ,druga warstwa herbatników , masa budyniowa która pozostała,3 warstwa herbatników wstawiamy do lodówki
Masa smietankowa - schłodzona smietanę kremówkę ubic z śmietan-fixem wsypac cukry , .Zelatynę rozpuścic w 2 łyżkach wody i dodac do ubitej śmietany.Gdy gotowe smietanę wyłorzyc na wierzch placka i na końcu posypac czekoladą startą na drobnej tarce i gotowe