Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest jest bardzo miękkie słodkie i pyszne...
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6259
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1930
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6259
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1930
 
         
         
                Składniki
Upiec biszkopt;ubic białka , dodac cukier kryształ , żółtka ,obydwie maki wymieszane z proszkiem .Na dużą blaszkę piec 20 min 180 stopni
Masa budyniowa:1 szkl mleka połaczyc z zółtkami , cukrem i mąką .Resztę mleka zagotowac z masłem .Do wrzącego mleka wlewac bardzo powoli krem z żółtek i cały czas mieszac aż masa zgęstnieje i powstanie gęsty krem.
Na zimny biszkopt dajemy 2/3 ciepłej masy nastepnie warstwa herbatników ,masa karmelowa ,druga warstwa herbatników , masa budyniowa która pozostała,3 warstwa herbatników wstawiamy do lodówki
Masa smietankowa - schłodzona smietanę kremówkę ubic z śmietan-fixem wsypac cukry , .Zelatynę rozpuścic w 2 łyżkach wody i dodac do ubitej śmietany.Gdy gotowe smietanę wyłorzyc na wierzch placka i na końcu posypac czekoladą startą na drobnej tarce i gotowe