Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto karmelowo-śmietankowe"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Składniki
Biszkopt: jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Dodaj mąkę tortową i ziemniaczaną, wsyp proszek do pieczenia, dobrze wymieszaj. Ciasto wylej na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Piecz około 15 minut w temp. 180°C. Ostudź.
Masa: schłodzoną śmietanę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikami do śmietany na gęstą masę. Na biszkopcie rozsmaruj równą warstwę masy kajmakowej. Na niej rozsmaruj warstwę śmietanową. Kostki białej i mlecznej czekolady zetrzyj na tarce o małych oczkach wprost na ciasto. Wstaw do lodówki.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie