Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia na biszkoptach i herbatnikach.Robi się w poł godz. Lekko kwaskowe z kremem kawowym i bananami,po prostu rozpływa się w ustach. Polecam wypróbować:)
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231744
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4955
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36337
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231744
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4955
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36337
        
        
                Składniki
Blaszkę 25/34 wyłożyć folią aluminiową. Na spód wyłożyć biszkopty,na wierzch dać dżem wiśniowy. Ułożyć herbatniki i naponczować kawą wcześniej zaparzoną z dodatkiem rumu. Śmietanki ubić i dodać do serka mascarpone. Dodać cukier tyle ile lubimy i zmiksować. Wlewać stopniowo rum,miksować. Łyżką nabierać kawę wraz z fusami i dodać do kremu. Na końcu dodać śmietan-fix i zmiksować,aż krem zgęstnieje. Na herbatniki wylożyć połowę kremu. 4 banany pokroić w plasterki i ułożyć na kremie,lekko wciskając. Na banany dać herbatniki i naponczować kawą z rumem. Wyłożyć drugą połowę kremu i rozsmarować.
Herbatniki ,które zostały rozgnieść wałkiem do ciasta i posypać wierzch ciasta. Dać do lodówki najlepiej na całą noc.
Smacznego życzę!