Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z serii "FIT"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 691
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 69
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 691
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 69
Składniki
Zaparzyć kawę przez filter. Z daktyli usunąć pestki, włożyć do rondelka, zalać przygotowaną kawą i gotować 10 min. Następnie całość zmiksować.
Olej kokosowy lub masło utrzeć z ksylitolem, dodać jaja, i zmiksowaną pastę z daktyli. Całość wymieszać. Mąki razem z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito, dodać do pozostałych składników, wymieszać na gładką masę.
Cisto przelać do formy 10 x 20 wyłożonej papierem do pieczenia. I piec w temperaturze 180 stopni ( góra/dół ) 50 min. Wyłączyć piekarnik ale ciasto zostawić jeszcze na ok 10-15 min w nim.
Czekolada na polewę: Zmiksować 2 awokado , 1 duży banan, 2 łyżki kakao, ok. 1 łyżka prawdziwego miodu do smaku. Czekoladą można polać ciasto lub podawać obok. Do dekoracji można użyć dmuchaną pszenicę twardą ( durum), amarantus, komosę ryżową itp.