Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z serii "FIT"
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 344
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1206
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1267
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13415
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 344
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1206
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1267
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13415
Składniki
Zaparzyć kawę przez filter. Z daktyli usunąć pestki, włożyć do rondelka, zalać przygotowaną kawą i gotować 10 min. Następnie całość zmiksować.
Olej kokosowy lub masło utrzeć z ksylitolem, dodać jaja, i zmiksowaną pastę z daktyli. Całość wymieszać. Mąki razem z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito, dodać do pozostałych składników, wymieszać na gładką masę.
Cisto przelać do formy 10 x 20 wyłożonej papierem do pieczenia. I piec w temperaturze 180 stopni ( góra/dół ) 50 min. Wyłączyć piekarnik ale ciasto zostawić jeszcze na ok 10-15 min w nim.
Czekolada na polewę: Zmiksować 2 awokado , 1 duży banan, 2 łyżki kakao, ok. 1 łyżka prawdziwego miodu do smaku. Czekoladą można polać ciasto lub podawać obok. Do dekoracji można użyć dmuchaną pszenicę twardą ( durum), amarantus, komosę ryżową itp.