Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, kremowe ciasto z herbatnikami.
Żółtka miksować z cukrem na puszystą masę. Dodać 0,5 szkl. mleka, cukier waniliowy, mąkę i proszek budyniowy. Miksować na gładki krem.
Resztę mleka zagotować. Dodać masę z żółtkami i ciągle mieszając lekko zagotować. Wystudzić, mieszając co jakiś czas.
Do jeszcze ciepłej masy budyniowej dodać ok.15 dag wiórek kokosowych.
5 dag wiórek uprażyc na suchej patelni na lekko złoty kolor.
Utrzeć masło. Dodawać porcjami masę budyniową miksując.
Na dno formy (17x26) ułożyć herbatniki. Wyłożyć 1/3 masy. Powtórzyć czynność jeszcze dwa razy.
Wierzch posypać uprażonymi wiórkami. Wstawić do lodówki na min 3 godz. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień, wtedy herbatniki zmiękną i dobrze się je kroi.
Ciasto jest wegańskie i bezglutenowe. Wykonane z maki kokosowej i mleczka kok...
Odsłon: 262
Ciasto delikatne i wyśmienite w smaku, mój mąż nie mógł się nim najeść cały c...
Odsłon: 3034
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 73
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 63
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 40
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 436
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 73
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 63
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 40
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 436
Składniki
Żółtka miksować z cukrem na puszystą masę. Dodać 0,5 szkl. mleka, cukier waniliowy, mąkę i proszek budyniowy. Miksować na gładki krem.
Resztę mleka zagotować. Dodać masę z żółtkami i ciągle mieszając lekko zagotować. Wystudzić, mieszając co jakiś czas. Do jeszcze ciepłej masy budyniowej dodać ok.15 dag wiórek kokosowych.
5 dag wiórek uprażyc na suchej patelni na lekko złoty kolor.
Utrzeć masło. Dodawać porcjami masę budyniową miksując.
Na dno formy (17x26) ułożyć herbatniki. Wyłożyć 1/3 masy. Powtórzyć czynność jeszcze dwa razy.
Wierzch posypać uprażonymi wiórkami. Wstawić do lodówki na min 3 godz. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień, wtedy herbatniki zmiękną i dobrze się je kroi.
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 63
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 148