Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto na weekend. Jest mięciutkie o lekkim posmaku kokosu. Polecam.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33285
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9710
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2186
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4182
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 929
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33285
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9710
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2186
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4182
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 929
Składniki
Jajka ubić z cukrem, aż zbieleją i powiększą objętość. Wtedy dodać olej i nadal ubijać na małych obrotach. Następnie dodać jogurt i ekstrakt waniliowy i nadal wolno ubijać. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i dodać do ciasta. Delikatnie wmieszać łopatką. Na koniec wiórki kokosowe. Również je mieszać łopatką. Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 23 cm. Dno tortownicy trzeba wyłożyć papierem do pieczenia, a boki wysmarować masłem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40-45 minut. Pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po wystudzeniu polać lukrem i posypać wiórkami. Lukier i wiórki kokosowe także na boki ciasta.