Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 532
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 731
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 532
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 731
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Całe jaj ubić z cukrem i cukrem waniliowym ubic mikserem na mase konsystencję majonezu.Wylać masę na blaszkę wyłozona folią aluminiowa lub pergaminem i włozyć do piekarnika na 200 stopni .Piec20 minut .
KREM BUDYNIOWO KOKOSOWY-1/2 litra mleka , budyń waniliowy,20 dkg kokosu,1/2 kostki masła lub margaryny. Polewa czekoladowa.Z mleka odlać 3/4szkl. do rozmieszania budyniu .,resztę zagotować z kokosem +2 łyżki cukru,następnie wlac budyń .Zestawić zmiksować margarynę dodać do budyniu.Biszkopt przekroić na 2 części dolną cześ cbiszkopta można posmarowa cpowidłami na to wylożyć masę budyniową pzrykryć drugą częścia ,udekorowac polewa czekoladową ,na grę można posypac wiorki kokosowe. Palce lizać:)