Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto z kokosową nutą. Polecam.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1144
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2217
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4264
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1144
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2217
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4264
Składniki
Przygotować ciasto: żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać proszek do pieczenia, olej, mąkę, na końcu pianę z białek. Upiec.
Przygotowac masę: z mleka odlać pół szklanki, wymieszać z mąkami. Resztę mleka zagotować z cukrem, ugotować budyń. Kostkę masła i margarynę utrzeć dodając stopniowo ostudzony budyń, na końcy wlać spirytus. Kokos uprażyć na patelni z łyżką masła i 2 łyżkami cukru. Wystudzić.
Ciasto po ostudzeniu przekroić na pół. Przełożyć masą. Odrobinę masy zostawić i posmarować nią wierzch ciasta i posypać uprażonym kokosem.