Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto z kokosową nutą. Polecam.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14058
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15977
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6435
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14058
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15977
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6435
Składniki
Przygotować ciasto: żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać proszek do pieczenia, olej, mąkę, na końcu pianę z białek. Upiec.
Przygotowac masę: z mleka odlać pół szklanki, wymieszać z mąkami. Resztę mleka zagotować z cukrem, ugotować budyń. Kostkę masła i margarynę utrzeć dodając stopniowo ostudzony budyń, na końcy wlać spirytus. Kokos uprażyć na patelni z łyżką masła i 2 łyżkami cukru. Wystudzić.
Ciasto po ostudzeniu przekroić na pół. Przełożyć masą. Odrobinę masy zostawić i posmarować nią wierzch ciasta i posypać uprażonym kokosem.