Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto kokosowe z czekoladą.

Ciasto kokosowe z czekoladą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 104 Ocena: 445

Dodano:

Odsłon: 324

Szybkie ciasto kokosowe z dużą ilością czekolady.

Składniki

  • jajka 5 szt.
  • mąka 3/4 szkl.
  • cukier 1/2 szkl.
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • olej 6 łyżek
  • Budyń waniliowy
  • mleko 2 szkl.
  • wiórki kokosowe 1/2 szkl.
  • czekolada mleczna 200 gr.
  • masło 1/4 kostki
  • śmietana 12% 4 łyżki
  • wiórki czekoladowe do posypania
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Białka ubijam na sztywno , dodaję cukier i żółtka wymieszane z olejem dobrze mieszam i wyłanczam mikser.Wsypuję mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszam łyżką.Wylewam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Piekę w nagrzanym piekarniku ok. 30 minut w tem. 180 stopni.

  2. Do garnka wlewa połowę mleka, wkładam masło i wiórki kokosowe.Budyń mieszam z resztą mleka.Do gotującego się mleka z wiórkami wlewam rozrobiony budyń, i dokładnie mieszam.Masę gotuję zaraz po upieczeniu biszkoptu.

  3. Upieczony biszkopt kroję na połowę, gdy jest jeszcze ciepły i wylewam gorącą masę kokosową. Przykrywam drugą połową biszkoptu.Czekoladą rozpuszczam z śmietaną i zalewam ciasto, posypuję posypką i odkładam do ostudzenia.Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń