Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1350
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38540
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1297
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1350
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38540
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1297
Składniki
Wykonanie ciaste: Białka ubić, dodać cukier, ubijać, dodać żółtka, ubijać, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao , przesiać przez sitko do ubitych jajek, powoli wymieszać dać do foremki , piec jak biszkopt. Zimne ciasto przekroić na dwie części. Masa: margarynę i masło utrzeć z ugotowanym zimnym budyniem toffi (ugotowanym w 1/2 l mleka + 3 łyżki cukru) . W trakcie ucierania dodać 4 łyżki masy krówki. Puszkę z krówką wstawić do garnka z wodą i ogrzewać ok 30 min tak aby masa dobrze się rozsmarowała .
Składanie ciasta: pierwsza część ciasta + 1/2 masy+ warstwa ciastek+ masa krówka+ warstwa ciastek+druga część masy+ ciasto+ dowolna polewa+ wiórka kokosowe