Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19756
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 449
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 400
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6794
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242223
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19756
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 449
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 400
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6794
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242223
Składniki
Wykonanie ciaste: Białka ubić, dodać cukier, ubijać, dodać żółtka, ubijać, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao , przesiać przez sitko do ubitych jajek, powoli wymieszać dać do foremki , piec jak biszkopt. Zimne ciasto przekroić na dwie części. Masa: margarynę i masło utrzeć z ugotowanym zimnym budyniem toffi (ugotowanym w 1/2 l mleka + 3 łyżki cukru) . W trakcie ucierania dodać 4 łyżki masy krówki. Puszkę z krówką wstawić do garnka z wodą i ogrzewać ok 30 min tak aby masa dobrze się rozsmarowała .
Składanie ciasta: pierwsza część ciasta + 1/2 masy+ warstwa ciastek+ masa krówka+ warstwa ciastek+druga część masy+ ciasto+ dowolna polewa+ wiórka kokosowe