Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto krówka bez pieczenia

Ciasto krówka bez pieczenia

Autor:

Przepisów i artykułów: 165 Ocena: 2033

Dodano:

Odsłon: 22359

Przepis na pyszne ciasto bez pieczenia, które znane jest również pod nazwa 3 bit. Bardzo proste do zrobienia i wyjątkowo smaczne.

Składniki

  • OKOŁO 250 G HERBATNIKÓW
  • 1 BUDYŃ ŚMIETANKOWY
  • 2 -3 ŁYŻKI CUKRU OPCJONALNIE, DO DOSŁODZENIA MASY BUDYNIOWEJ
  • 500 ML MLEKA
  • 200 G MASŁA
  • SZCZYPTA SOLI
  • 500 G, PUSZKA MASY KAJMAKOWEJ
  • 500 ML ŚMIETANY KREMÓWKI 30 – 36 %
  • 250 G SERKA MASCARPONE
  • 2-3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU
  • GARŚĆ POKROJONYCH KRÓWEK
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto krówka bez pieczenia

Przygotowanie

  1. BUDYŃ UGOTOWAĆ WEDŁUG WSKAZÓWEK NA OPAKOWANIU. UGOTOWANY ZDJĄĆ Z GRZANIA I PRZYKRYĆ FOLIA SPOŻYWCZA. ODSTAWIĆ DO OSTUDZENIA.

    BLACHĘ DO PIECZENIA (MOJA 28 CM X 23.5 CM) WYŁOŻYĆ HERBATNIKAMI.

  2. MASĘ KAJMAKOWĄ DELIKATNIE PODGRZAĆ W GARNKU, TAK ABY ZROBIŁA SIĘ BARDZIEJ PŁYNNA. GOTOWĄ WYLAĆ NA WYŁOŻONĄ HERBATNIKAMI BLACHĘ.

    NA MASĘ KAJMAKOWĄ WYŁOŻYĆ NASTĘPNĄ WARSTWĘ HERBATNIKÓW.

    W MISCE UTRZEĆ MIĘKKIE MASŁO, DODAWAĆ DO NIEGO STOPNIOWO PO ŁYŻCE BUDYNIU I CUKIER. ZMIKSOWAĆ NA GŁADKĄ PUSZYSTĄ MASĘ. GOTOWĄ MASĘ BUDYNIOWĄ WYLAĆ NA HERBATNIKI I WYŁOŻYĆ NA NIĄ NASTĘPNĄ WARSTWĘ HERBATNIKÓW.

  3. PRZYGOTOWAĆ BITĄ ŚMIETANĘ. ŚMIETANĘ UBIĆ WRAZ SERKIEM I CUKREM.

    WYŁOŻYĆ NA OSTATNIĄ WARSTWĘ HERBATNIKÓW, POSYPAĆ POKROJONYMI KRÓWKAMI.

    CIASTO SCHŁODZIĆ W LODÓWCE PRZEZ KILKA GODZIN. NAJLEPIEJ ZOSTAWIĆ JE TAM NA NOC.

    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń