Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto kruche z bezą i owocami

Ciasto kruche z bezą i owocami

Autor:

Przepisów i artykułów: 196 Ocena: 896

Dodano:

Odsłon: 311

Ciasto kruche z dodatkami jest pyszne, łatwe do zrobienia, pyszne i aromatyczne.

Składniki

  • Jajka kurze -5 szt
  • Mąka tortowa - 3 szklanki
  • Cukier kryształ - 1 szklanka
  • Proszek do pieczenia - 11/2 łyżeczki
  • Margaryna - 20 dag
  • Kakao - 2 łyżeczki
  • Jabłka prażone - 870 g
  • Brzoskwinie z syropu - 5 szt
  • Budyń o smaku malinowym - 2 szt
  • Mleko - 3 szklanki
  • Śmietana 18% - 4 łyżki
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto kruche z bezą i owocami

Przygotowanie

  1. Jajka. Żółtka oddzielić od białek.Żółtka, margarynę, 3/4 szklanki cukru utrzeć na puszysto. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia. Do utartych składników dodać, produkty sypkie. Następnie dodać 3 łyżki śmietany, zagnieść ciasto. 2/3 ciasta schłodzić w lodówce. Do 1/3 ciasta dodać kakao i łyżkę śmietany, zagnieść ciasto.Zamrozić.

  2. Brzoskwinie pokroić w kostkę, dodać do jabłek. Blaszkę 24x 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do180 stopni.

  3. Budyń ugotować,2 szklanki mleka zagotować z 2 łyżkami cukru. W jednej szklance mleka rozpuścić budynie , dodać do gotującego się mleka, ugotować.

  4. Blachę wyłożyć schłodzonym ciastem. Nałożyć jabłka z brzoskwiniami.

  5. Wyłożyć budyń.

  6. Białka ubić na sztywno z 2 łyżkami cukru , wyłożyć na budyń.

  7. Ciasto z kakao zetrzeć na pianę.

  8. Wstawić do nagrzanego piekarnika , piec 35 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń