Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto kruche z czereśniami

Ciasto kruche z czereśniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 116 Ocena: 2079

Dodano:

Odsłon: 3375

Czereśnie pod bezową słodką chmurką... mniam

Składniki

  • jaja 5 szt
  • mąka pszenna Typ 500 0,5 kg
  • Margaryna
  • Cukier 1 szkl
  • Cukier3 łyzki
  • Proszek do pieczenia 1 łyzeczka
  • Soda oczyszczona szczypta
  • Cukier wanilinowy
  • Kakao 1 łyzeczka
  • Czereśnie
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto kruche z czereśniami

Przygotowanie

  1. Margarynę, zagniatamy z 3 łyżkami cukru, żółtkami, mąką, proszkiem i sodą. Ciasto dzielimy na pół jedna wykładamy na formę 25/36 a drugą dzielimy jeszcze na pół i do jednej dodajemy kakao. Na ciasto wykładamy czereśnie i skubiemy ciemne ciasto. Z białek i pozostałego cukru i cukru waniliowego ubijamy pianę i wykładamy na owoce. Na pianę ścieramy ciasto jasne. Ciasto pieczemy 50 minut w 180 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń