Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto leśny mech w wersji ne szpinaku. Idealne dla tych, którzy go nie lubią. Bardzo efektowne i smaczne ciasto.
Groszek wrzucić na wrzątek i pogotować 5 minut. Ugotowany groszek odcedzić i przelać szybko zimną wodą , aby przestygł.
Ostudzony groszek zblendowac na krem.
Masło utrzeć z cukrem na puszysta masę. Do utartego masła dodawać po jednym jajku w dalszym ciągu miksując.
Następnie do miski dodać zblendowany groszek, sok i skórkę z cytryny. Całość dobrze ze soba połączyć.
Na koniec do masy przesiać make wraz z proszkiem do pieczenia i sola. Całość dobrze wymieszać łyżką.
Gotowe ciasto przelozyc do foremki o średnicy 20 – 22 cm. Dno formy wyłożyć pergaminem.
Ciasto piec w 180 st. C do suchego patyczka około 45 min.
Po upieczeniu ciasto zostawić w formie na 10 minut, a następnie wyjąc je z formy i wystudzić na kratce.
Następnie zrobić krem: śmietanę ubić z pozostałymi składnikami na sztywny krem. Tak przygotowanym ciastem przelozyc wystudzone ciasto.
Wybrzuszoną cześć ciasta ściąć i pokruszyć. Wierzch ciasta również posmarować kremem i ułożyć na nim pokruszony blat. Ciasto ozdobić według uznania.
Smacznego!
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 77
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 81
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 44
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 482
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 77
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 81
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 44
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 482
Składniki
Groszek wrzucić na wrzątek i pogotować 5 minut. Ugotowany groszek odcedzić i przelać szybko zimną wodą , aby przestygł. Ostudzony groszek zblendowac na krem. Masło utrzeć z cukrem na puszysta masę. Do utartego masła dodawać po jednym jajku w dalszym ciągu miksując. Następnie do miski dodać zblendowany groszek, sok i skórkę z cytryny. Całość dobrze ze soba połączyć. Na koniec do masy przesiać make wraz z proszkiem do pieczenia i sola. Całość dobrze wymieszać łyżką.
Gotowe ciasto przelozyc do foremki o średnicy 20 – 22 cm. Dno formy wyłożyć pergaminem. Ciasto piec w 180 st. C do suchego patyczka około 45 min.
Po upieczeniu ciasto zostawić w formie na 10 minut, a następnie wyjąc je z formy i wystudzić na kratce. Następnie zrobić krem: śmietanę ubić z pozostałymi składnikami na sztywny krem. Tak przygotowanym ciastem przelozyc wystudzone ciasto. Wybrzuszoną cześć ciasta ściąć i pokruszyć. Wierzch ciasta również posmarować kremem i ułożyć na nim pokruszony blat. Ciasto ozdobić według uznania. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 81
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 162